Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΑΝΔΡΩΝ

Κάποτε η τριχοφυία στα αρσενικά ήταν δείγμα ανδρισμού. Σήμερα η μόδα επιτάσσει το ανδρικό σώμα να είναι άτριχο, όπως ακριβώς και της γυναίκας. Σε τι διαφοροποιείται όμως η αποτρίχωση σε έναν άνδρα; σ’ έναν άνδρα οι δυσκολίες που παρουσιάζονται στην αποτρίχωση αφορούν κατ’ αρχήν την πυκνότητα της τριχοφυίας του και κατά δεύτερον το επίπεδο των ορμονών του.

Στις γυναίκες η ανεπιθύμητη τριχοφυία εντοπίζεται κυρίως στο πρόσωπο. Στους άνδρες το αντίστοιχο σημείο είναι η πλάτη και ακολουθούν οι ώμοι, ο θώρακας και στο πρόσωπο το κατώτερο τμήμα του λαιμού. δεν μπορούμε ποτέ να πούμε ότι δε θα ξαναβουν οι τρίχες, είτε με τη μέθοδο του ιατρικού λέιζερ, είτε με τη μέθοδο του παλμικού φωτός. Αυτό που κάθε πλαστικός χειρουργός επιδιώκει είναι να κάνει αναμνηστικές εφαρμογές, σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερα διαστήματα.

Το ιδανικό δέρμα για εφαρμογή λέιζερ ή παλμικού φωτός είναι το ανοιχτόχρωμο με σκούρα τριχοφυία. Το σκουρόχρωμο δέρμα θεωρείται πιο ευαίσθητο και οι ξανθές τρίχες, λόγω μειωμένης μελανίνης, δεν καταστρέφονται εύκολα.

Και σ’ αυτές τις σύγχρονες κατά τα άλλα μεθόδους όμως υπάρχουν αντενδείξεις.« ... υπάρχουν περιπτώσεις δερματοπαθειών στις οποίες δεν επιτρέπεται να γίνει εφαρμογή τέτοιων μεθόδων αποτρίχωσης. Υπάρχουν φωτοευαίσθητα δέρματα ή ασθενείς, στους οποίους χορηγούνται φάρμακα που προκαλούν φωτοευαισθησία. Σ’ αυτούς τους ασθενείς ενδέχεται να δημιουργήσουμε μεγάλα προβλήματα αν γίνει συνεδρία με λέιζερ ή παλμικό φως...».

πρέπει να απευθυνόμαστε πάντα σε εξειδικευμένα άτομα. «Οι θεραπείες με ιατρικά λέιζερ υψηλής συχνότητας, γίνονται πάντα από πλαστικούς ιατρούς ή δερματολόγους. Οι θεραπείες με παλμικό φως μπορεί να γίνουν και από αισθητικούς».

Χρειάζεται προσοχή και ενημέρωση λοιπόν, ώστε να μη θυσιάσουμε στο βωμό της ομορφιάς την υγεία μας..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου