Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Η τριχοφυία κάποτε ήταν απαραίτητη για την επιβίωση, σήμερα όμως κρίνεται ανεπιθύμητη, ιδίως απ’ τις γυναίκες. Οι σύγχρονες μέθοδοι αποτρίχωσης ακούν στο όνομα λέιζερ και παλμικό φως. Πόσο ασφαλείς είναι όμως για την επιδερμίδα; ελωχεύουν πολλοί κίνδυνοι, ιδίως αν ο χειρισμός των ιατρικών μηχανημάτων γίνεται από άτομα που δεν γνωρίζουν. Ένας απ’τους σοβαρότερους κινδύνους είναι τα εγκαύματα και οι αποχρωματισμοί του δέρματος,Η φωτοαποτρίχωση συνίσταται σε ένα ευρύ φάσμα φωτός, το οποίο απορροφάται απ’ τη μελανίνη της τρίχας στο βολβό, καταστρέφοντάς τη.

Τα ιατρικά λέιζερ υψηλής συχνότητας, με μια δέσμη φωτός καταστρέφουν τη θηλή της τρίχας, εμποδίζοντάς τη να αναγεννηθεί. «Συνήθως αυτό που πετυχαίνουμε είναι να γίνονται οι αναμνηστικές συνεδρίες μετά από ένα χρόνο ή ακόμα και δύο»,
Η εμπορευματοποίηση της ομορφιάς, όπως λένε οι επιστήμονες, πολλές φορές θέτει τη ζωή των γυναικών σε κίνδυνο και το πορτοφόλι τους σε μαρασμό. Υποσχέσεις για ριζικές λύσεις σε μία μόλις εβδομάδα, είναι πέρα ως πέρα αυθαίρετες και αστείες.

Τα σημεία που αποτριχώνουν συνήθως οι γυναίκες είναι το πρόσωπο, το οποίο χρειάζεται δώδεκα με δεκαπέντε συνεδρίες και οι μηροί, οι γάμπες, οι μασχάλες, η κοιλιά και το στήθος, σημεία που απαιτούν τουλάχιστον οκτώ εφαρμογές για εγγυημένα αποτελέσματα.

Ειδικά όσον αφορά στο πρόσωπο,είναι πολλές οι δυσκολίες. Πολλές κοπέλες που δεν έχουν ισορροπημένα επίπεδα ορμονών θα δυσκολευθούν να επιτύχουν ένα καλό αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου